Tap verse melk bij Erve Scholten

Melktap Erve Scholten

Onze koeien hebben hier alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Met onze melktap tap je verse melk… rechtstreeks van de boerderij. Onbewerkt, vol van smaak én boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker om te drinken, maar ook goed te gebruiken in de keuken. Wat dacht je van boerenpannenkoeken, warme pudding of een mok cappuccino?

Dus ga er maar eens goed voor zitten. Niets is zo lekker als een beker verse melk na een stevige wandeling of fanatieke fietstocht. Geniet ervan. En vergeet niet om een flesje (of meer) mee te nemen naar huis!

De melk kost €1,- per liter. Je kunt zelf een kan of fles meenemen, maar wij hebben ook flessen (1 liter) te koop voor €1,- per stuk. Deze flessen kunnen opnieuw gebruikt worden, ze kunnen in de vaatwasser of zelf schoongemaakt worden. Je kunt ook een beker melk tappen voor €0,20 om direct te kunnen genieten van de (h)eerlijke smaak van verse melk.

Rauwe melk 

De verse melk is niet langer dan drie dagen in de koelkast te bewaren. De verse melk moet voor gebruik even geroerd of geschud worden (de room uit de melk komt bovenop te liggen).

Verse ‘rauwe’ melk komt zo van de koe en heeft – behalve dat het gefilterd en gekoeld is- geen verdere bewerking ondergaan (zoals: koken of pasteuriseren). De Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) raadt aan de melk voor consumptie gedurende een minuut tot tenminste 72°C te verwarmen.

Het is aan jou zelf of je dat doet of niet. Veel mensen vinden de smaak van verse ‘rauwe’ melk lekkerder. Melk is een natuurlijke bron van voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee á drie zuivelconsumpties per dag worden dan ook aanbevolen!

Meer streekproducten…

Naast verse melk hebben we meer streekproducten in het winkeltje:

  • Pannenkoekmeel van de Lonneker Molen
  • Verse scharreleieren
  • Bloemzaadjes van de Kruidentuin uit Vasse
  • Ontdek meer aan de Hooidijk 49 in Hezingen….

Openingstijden

Dagelijks van 08.00 tot 22.00 uur.

Adres

Hooidijk 49

7662 PB Hezingen

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂