De Schaapskooi

 • Omschrijving
 • Beoordelingen

Kenmerken van de Schaapskooi


Benedenverdieping

 • 2x 2-persoons bedsteden
 • 2x 1-persoons bedsteden
 • Douche & wc
 • Keuken met vaatwasser en combi magnetron
 • Ruime zithoek

Bovenverdieping

 • Mooie eikenhouten trap naar 1e verdieping
 • 2x 2-persoons boxspring bedden
 • Nostalgisch bad op pootjes

Buiten

 • Verhard terras met tuinmeubilair
 • Mooi aangeplante tuin
 • Trampoline en diverse speeltoestellen
 • Prachtig uitzicht

Overig

 • Gratis gebruik van WiFi
 • Keuken- en badlinnen treft u standaard in de woning aan
 • Bedlinnen huren is mogelijk voor €10 p.p.
 • Ontbijt kan gereserveerd worden voor €10 p.p.
 • Huisdieren zijn ook welkom. Toeslag €25

Wij hebben het reuze naar onze zin gehad in de schaapskooi. Prachtig Huisje alles aanwezig zelfs een aardappel schilletje . Het is een aanrader voor mensen die er eens tussen uit willen. Heel veel mooie wandel routes , fietsen kan ook . Leuke oude watermolen gezien (met leuk terras met restaurant) Dagje naar Bad Bentheim geweest mooie burcht met schitterend uitzicht. Alles dicht bij elkaar je hoeft niet ver te reizen . Oud Ootmarsum. , , voor wie van kunst houd. Veel restaurants waar je lekker kunt eten. Echt iets voor wie rust wil de moeite waard om eens te bezoeken. ’s Avonds moe en voldaan een borreltje gedronken en de Bedstee in. aanrader.

Fam. Kuipers
Nog nooit hebben wij in zo een mooie vakantiewoning gelogeerd. Heel lovenswaardig hoe deze schaapskooi gerenoveerd werd met respect voor het verleden en met liefde voor authenticiteit. Heerlijke plek in mooie groene omgeving. We trokken onze ogen open bij het zien van wat het leven op de boerderij inhoudt. Respect! Onze zoontjes vonden de go carts geweldig.  Warme groet,
Fam. Hull-Buffels

Wij hebben een fantastische week gehad in de Schaapskooi.De verzorgde inrichting, vriendelijke ontvangst door Annet met krentewegge en uitgebreid de tijd voor uitleg en een gezellig praatje (en een interessante rondleiding over het bedrijf) maakten dat we ons heel relaxed en thuis voelden. De omgeving is prachtig. Wandel- en fietsroutes starten infeite voor de deur. Wij hebben bovendien gescooterd, trekker gereden en gekanood. Neem daarbij plaatsen als Ootmarsum en Enschede in de buurt en je begrijpt:je komt hier tijd te kort of tewel: we komen graag nog een keer terug ! Hartelijke groet,

André & Annette

Wederom weer een fantastisch weekend gehad met de kinderen en kleinkinderen. Deze keer genoten van een heerlijk verblijf in ’t Scholtenhoes, maar ook in ’t Veurhoes is het goed toeven, weten we uit ervaring, alsmede in de Schaapskooi. Je wordt gastvrij ontvangen door Johan en Annet en mag delen in de geneugten van het Twentse boerenleven. Heerlijk rustig struinen over het boerenerf en het jongvee bewonderen of mee de koeien ophalen uit het land. Ook voor de kinderen, zowel groot als klein, is het een enorm leuke ervaring !! Kleindochter Sheley van 4, vond het geweldig mee te maken dat er een kalfje werd geboren en vond het heel interessant hoe het eraan toe gaat bij het kalfjes voeren. Tevens hebben we weer heerlijk gewandeld naar Watermolen Bels en gezellig en succesvol gewinkeld in Almelo. De verblijven zijn fantastisch en je komt heerlijk tot rust op jullie prachtige locatie !!! Kortom het is genieten bij jullie !!! We komen graag weer terug !!! Hartelijke warme groet,

Fam. Graveland, Oude Kerk a/d IJssel
Afgelopen weekend zijn wij voor de tweede keer bij Erve Scholte geweest, de eerste keer in de schaapskooi en de tweede keer in het Scholtehuis. Beide keren hebben wij het als geweldig ervaren, verschrikkelijke mooie vakantie woningen heel goed en mooi afgewerkt en werkelijk aan alles is gedacht door fam. Lansink. Het ontbijt is ook werkelijk af, alles erop en aan. En de omgeving is natuurlijk ook prachtig, al met al een aanrader!!!!
Warmerdam

Heb je vragen? Neem contact op
Wat bezoekers vonden van de Schaapskooi
Meer informatie

Comfortzone
Wie het prachtige binnenstapt, waant zich terug in de vorige eeuw. Maar schijn bedriegt, want de Schaapskooi is van alle moderne gemakken voorzien. TV, Wifi, een keuken met alle gemakken, het is er allemaal. Beneden zijn twee 2-persoons bedsteden en twee 1-persoons bedsteden. Slapen in een bedstede was in vroegere eeuwen op boerderijen die gebouwd waren als een “los hoes” heel gewoon, maar in deze tijd gaat het het toch vooral om de romantische uitstraling. En dat dit aanslaat blijkt telkens weer uit de enthousiaste reacties.

Er is een verdieping, te bereiken via een mooie eikenhouten trap, waardoor het vakantieverblijf plaats biedt aan acht tot tien personen. Op de bovenverdieping bevinden zich twee 2-persoons boxspring bedden in een open ruimte met een kleine scheidingswand. Welke los van elkaar geschoven kunnen worden.

In het oog springend is hier ook het mooie nostalgische bad.

Beneden is er een douche en wc, waarbij de afwerking in het oog springt: de veldkeien waarop de eikenhouten gebinten rusten zijn het zicht gebleven. Hier is omheen getegeld. Beneden is ook de keuken, met prachtig granieten blad, die van alle gemakken is voorzien. De ruime zithoek met tv is comfortabel en biedt een uitzicht op de prachtige omgeving. De toerist voelt zich binnen de kortste keren op zijn gemak en voor men het weet zit men in de comfortzone.

Spelen
Buiten is een verhard terras. Voor de kinderen is er een trampoline, een schommel en een klimrek. Natuurlijk is er wifi om bij de tijd te blijven in een entourage die de sfeer van vroeger uitademt. Dat de Schaapskooi in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat gasten vaak terugkeren. Ook kennissen van gasten boeken vanwege de enthousiaste verhalen van gasten een verblijf op Erve Scholten.

De Schaapskooi wordt vaak gehuurd door een complete familie, 2 gezinnen, of grootouders en ouders die samen willen genieten.

Teambuilding
Naast families valt het ook erg in de smaak bij vrienden of zelfs collega’s die elkaar beter willen leren kennen. Ook doordeweeks is er regelmatig verhuur aan mensen uit het bedrijfsleven die in alle rust willen vergaderen over nieuwe concepten, vaak in combinatie met een mooie wandeling.

De rust van het platteland sterkt!

Ware trekpleister
De schaapskooi op het historische erf deed zeker 200 jaar als dusdanig dienst op het Erve Scholten. Door de modernere bedrijfsvoering na de Tweede Wereldoorlog werd de schuur enkele decennia gebruikt als machineberging.

Het gebouw staat al lang op de lijst van Rijksmonumenten en werd daarom eind zestiger jaren van de vorige eeuw al een keer gerestaureerd. Doordat de machines steeds groter werden, werd het gebouw niet meer gebruikt als machineberging en daardoor verloor het alle functionaliteit op het erf.

Idee van vakantiewoning
Aan het begin van deze eeuw werd duidelijk dat opnieuw een restauratie noodzakelijk werd om het monument in stand te houden. “Met welk doel? Wat hebben we er dan aan? “ dat was wat Johan en Annet Lansink zich letterlijk afvroegen.

Samen met de gemeente Tubbergen werd een plan ontwikkeld om het gebouw om te bouwen tot een vakantieverblijf, waarbij de oorspronkelijke bouwstijl behouden bleef. Een logische gedachte gezien de mooie situering op het erf en de prachtige ligging in de nabijheid van het Springendal en midden in het Dal van de Mosbeek. In 2007 werd de droom werkelijkheid.

Boek direct een accommodatie

Ga er op uit en geniet van de natuur, wacht niet langer.